Judul : BISKUT WALNUT CINA
link : BISKUT WALNUT CINA
BISKUT WALNUT CINA
BISKUT WALNUT CINA
Resipi asal dari Amy Beh
125 gm gula castor
1 cawan minyak
60 gm kacang walnut,cencang
(A)
300 gm tepung
1 s/t serbuk penaik
11/2 s/t soda bikarbonat
¼ s/t ammonia
1 s/t garam
Untuk sapu atas:
2 biji kuning telur,dipukul
Sedikit bijan,jika suka
1. Ayak (A) ke dalam mangkuk adunan. Masuk gula dan walnut yang di cencang gaul rata. Tuangkan minyak dan uli menjadi doh yang lincin.
2. bahagikan adunan kepada beberapa bahagian 60 gm. Betuk bulat dan tekan kebawah sedikit menggunakan ibu jari di tengah nya.
Demikianlah Artikel BISKUT WALNUT CINA
Sekianlah artikel BISKUT WALNUT CINA kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.
Anda sekarang membaca artikel BISKUT WALNUT CINA dengan alamat link https://dapurembok.blogspot.com/2017/01/biskut-walnut-cina.html