BISKUT WALNUT CINA

BISKUT WALNUT CINA - Hallo sahabat Dapur Simbok, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul BISKUT WALNUT CINA, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : BISKUT WALNUT CINA
link : BISKUT WALNUT CINA

Baca juga


    BISKUT WALNUT CINA




    BISKUT WALNUT CINA

    Resipi asal dari Amy Beh

    125 gm gula castor

    1 cawan minyak

    60 gm kacang walnut,cencang

    (A)

    300 gm tepung

    1 s/t serbuk penaik

    11/2 s/t soda bikarbonat

    ¼ s/t ammonia

    1 s/t garam

    Untuk sapu atas:

    2 biji kuning telur,dipukul

    Sedikit bijan,jika suka

    1. Ayak (A) ke dalam mangkuk adunan. Masuk gula dan walnut yang di cencang gaul rata. Tuangkan minyak dan uli menjadi doh yang lincin.

    2. bahagikan adunan kepada beberapa bahagian 60 gm. Betuk bulat dan tekan kebawah sedikit menggunakan ibu jari di tengah nya.

    3. atur biskut di-atas dulang yang di sapu dengan sedikit minyak. Sapu biskut dengan kuning telur dan tabur dengan sedikit bijan. Bakar dalam oven ketuhar yang bersuhu 170c selama 25 atau 30 minit atau sehingga perang. Sejukan dan simpan dalam tin.








    Demikianlah Artikel BISKUT WALNUT CINA

    Sekianlah artikel BISKUT WALNUT CINA kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

    Anda sekarang membaca artikel BISKUT WALNUT CINA dengan alamat link https://dapurembok.blogspot.com/2017/01/biskut-walnut-cina.html

    Related Posts :